Sestavine

Sestavine
*PDV
Koencim Q1050 mg**
L-karnitin350 mg**
L-arginin100 mg**
Vitamin A483 μg60 %
Vitamin E100 mg833 %
Vitamin D10 μg200 %
Vitamin C65 mg81 %
Vitamin B62 mg143 %
Cink30 mg300 %
Selenij100 μg182 %
Folna kislina600 μg300 %
Vitamin B1260 μg2400 &
*PDV = priporočen dnevni vnos / ** - PDV ni priporočil.

 • neplodnost

  Koencim Q10

  Koencim Q10 je antioksidant, ključnega pomena za številne procese v telesu, različne študije pa so pokazale, da ima pomembno vlogo tudi pri izboljšanju plodnosti. Koencim Q10 pri moških izboljšuje kvaliteto spermijev, kot antioksidant pa varuje pred oksidativnim stresom.

  Koencim Q10 je v telesu izjemno pomembna spojina, saj ima ključno vlogo pri nastanku celične energije, kot zelo učinkovit naravni antioksidant pa se uspešno bori s prostimi radikali in s tem varuje celice pred poškodbami DNK. 

  Raziskave so pokazale, da lahko dodatek koencima Q10 k prehrani pozitivno vpliva na določene parametre kvalitete semenske tekočine pri neplodnih moških. Izboljša namreč gostoto, morfologijo in gibljivost sperme. Ker koencim Q10 skrbi za energijo v celicah, ga je v spermijih veliko, saj potrebujejo energijo za premikanje in preboj skozi sluz materničnega vratu, oboje pa poveča možnost oploditve. Kot antioksidant koencim Q10 pomaga nevtralizirati oksidativni stres, ki škoduje DNK sperme.

 • plodnost

  L-KARTININ

  L-karnitin je prisoten v vsaki celici v telesu, saj ima pomembno vlogo pri nastanku energije. Plodnost izboljša tako, da pozitivno vpliva na število, gibljivost in morfologijo semenčic, prav tako pa spolne celice in njihovo DNK varuje pred oksidativnim stresom.

  Karnitin telo proizvaja iz aminokislin lizin in metionin, njegova biološko aktivna oblika pa je L-karnitin. Gre za spojino, vključeno v proizvodnjo energije in odstranjevanje s tem povezanih odpadnih produktov. Kot pomemben antioksidant celice varuje pred oksidativnim stresom.

  Raziskovalci so ugotovili pomembne razlike v količini L-karnitina v semenski plazmi plodnih in neplodnih moških, kar je vodilo do zaključka, da so nizke vrednosti L-karnitina povezane z neplodnostjo. Rezultat pomanjkanja je nizko število in gibljivost spermijev ter nenormalna morfologija. Kot antioksidant spermo ščiti pred poškodbami zaradi prostih radikalov, kar je ključnega pomena za vzdrževanje plodnosti.

 • neplodnost

  L-ARGININ

  Ta neesencialna aminokislina ima v telesu številne vloge. Zaradi posrednega vpliva na regulacijo pretoka krvi pomaga vzdrževati erekcijo, dodatek L-arginina k prehrani pa je v raziskavah pozitivno vplival na število, gibljivost in koncentracijo spermijev

  Arginin je neesencialna aminokislina (ni nujno potrebna za življenje), ki ima pomembno vlogo pri delovanju krvnega obtoka, celični delitvi in sproščanju hormonov, prav tako pa pri celjenju ran, odstranjevanju amoniaka iz telesa in delovanju imunskega sistema.

  Ker je predhodnik vodikovega oksida, L-arginin izboljša krvni pretok, dobra prekrvavljenost pa je ključnega pomena za močno erekcijo. Vpliva tudi na kvaliteto sperme, saj poveča njen volumen ter število in gibljivost spermijev.

 • profertil

  VITAMIN A

  Vitamin A pripomore k zdravemu vidu in imunskemu sistemu ter skrbi za rast in razvoj telesa. Ker med drugim vpliva na aktivacijo genov, je pri moških vitamin A potreben za normalno spermatogenezo (nastanek spermijev).

  Vitamin A je v maščobah topni vitamin, potreben za normalno delovanje in razvoj oči, kože, imunskega sistema in številnih drugih delov telesa. Raziskave kažejo tudi, da bi naj telo varoval pred določenimi oblikami raka.

  Raziskovalci so ugotovili, da ima vitamin A ključno vlogo pri proizvodnji spermijev, saj pozitivno vpliva na njihovo število.

 • profertil

  VITAMIN E

  Vitamin E je močan antioksidant. Vključen je v encimske reakcije, nevrološke funkcije in izražanje genov, pri izboljšanju plodnosti pa je pomemben zato, ker spermo varuje pred oksidativnim stresom in izboljša njeno kvaliteto.

  Vitamin E je eden najmočnejših antioksidantov. Je vodotopna snov, ki membrane celic varuje pred poškodbami zaradi prostih radikalov, v telesu pa ima tudi druge pomembne vloge, saj je vključen v encimske reakcije, nevrološke funkcije in izražanje genov.

  S svojim antioksidativnim delovanjem pri moških spermo in njeno DNK varuje pred oksidativnim stresom, s tem pa ima neposredni vpliv na izboljšanje kvalitete spermijev. Pri moških, ki so jemali dodatek vitamina E, so raziskovalci opazili pomembno zmanjšanje lipidne peroksidacije (oksidativnih sprememb sperme zaradi prostih radikalov). Lipidna peroksidacija naj bi imela neposredni vpliv na upad kvalitete (gibljivosti in respiratorne aktivnosti) spermijev.

 • neplodnost

  VITAMIN D

  Vitamin, ki ga telo proizvaja ob izpostavljenosti sončni svetlobi, neplodnim moškim velikokrat primanjkuje. Vitamin D namreč pomaga pri nastanku spolnih hormonov, izboljšuje kvaliteto semenčic, pripisujejo pa mu tudi vpliv na dvig testosterona.

  Vitamin D je spojina, ki jo je telo sposobno proizvajati samo, vendar le ob izpostavljenosti sončni svetlobi. Odgovoren je za zdrave kosti, raziskovalci pa ga povezujejo tudi z uspešnim hujšanjem ter preventivo pred rakom, sladkorno boleznijo, multiplo sklerozo in depresijo.

  Moškim, ki imajo težave s plodnostjo, tega vitamina pogosto primanjkuje, saj igra pomembno vlogo pri nastanku spolnih hormonov. Nedavna študija je pokazala neposredno povezavo med količino vitamina D3 v telesu in kvaliteto sperme, ki jo telo proizvede. Sperma moških z višjo vsebnostjo vitamina D v krvi je bila kvalitetnejša; spermiji so bili hitrejši in boljši plavalci ter uspešnejši pri prodoru v jajčece. Študije so nakazale tudi vlogo vitamina D pri dvigu nivoja testosterona, še enega faktorja, ki vpliva na moško plodnost.

 • plodnost

  VITAMIN C

  Eden najbolj znanih vitaminov je predvsem pomemben vodotopni antioksidant, ki varuje pred oksidativnim stresom, s tem pa zmanjša možnost kromosomskih nepravilnosti v spermijih. Prav tako uravnava nivo hormonov v telesu in izboljša kvaliteto semenske tekočine.

  Vitamin C ali askorbinska kislina je vodotopen antioksidant, ki je ključnega pomena za zdravo telo. Vključen je v številne encimske reakcije, skrbi za močan imunski sistem, celice varuje pred oksidativnim stresom, zagotavlja pa tudi boljšo absorpcijo železa, ki je prav tako pomemben element za optimalno plodnost. Oksidativni stres, ki ga povzročajo prosti radikali, tako pri moških kot pri ženskah otežuje zanositev zaradi negativnega vpliva na DNK sperme.

  Semenska količina normalno vsebuje veliko vitamina C, ki spermo med razvojem in v času zrelosti varuje pred oksidativnim stresom. Pomanjkanje vitamina C se odraža v manj kvalitetni spermi: manjšemu številu in slabši gibljivosti semenčic ter pogostejših morfoloških nepravilnostih.

 • profertil

  VITAMIN B6

  Vitamin B6 ali piridoksin je v telesu izjemno aktivna snov, saj sodeluje pri več kot 100 reakcijah. Pomembno vlogo ima pri tvorbi proteinov, kemičnih prenašalcev, rdečih krvičk in drugih elementov v telesu.

 • qfertil

  CINK

  Cink je mikroelement, vključen v številne pomembne procese v telesu, njegovo pomanjkanje pa lahko vodi v hormonsko neravnovesje in prizadane celično delitev. Odgovoren je za normalno zorenje spermijev in ravnovesje testosterona.

  Cink je kovina, v telesu pa mikroelement, vključen v številne pomembne procese. Krepi imunski sistem in je sestavina številnih encimskih sistemov, med drugim kompleksa DNK polimeraze, ki je ključen za uspešno razmnoževanje.

  Spermiji vsebujejo veliko cinka, saj je potreben za sintezo njihove membrane in repa. Pomanjkanje cinka v telesu se odraža v številnih s plodnostjo povezanih težavah. Onemogoča normalno zorenje spermijev, zaradi česar ti nimajo dovolj moči in gibljivosti za oploditev jajčeca. Ker cink vpliva tudi na hormonsko ravnovesje, lahko njegovo pomanjkanje otežuje spočetje zaradi negativnega vpliva na nivo testosterona.

 • neplodnost

  SELEN

  V telesu je ta element esencialno hranilo in med drugim skrbi za pravilno presnovo ščitničnih hormonov. Kot anioksidant jajčeca in spermije varuje pred oksidativnim stresom. Podpira tudi tvorbo in naravno strukturno integriteto semenčic.

  Selen je mineral, ki je v človeškem telesu nujno potreben mikroelement. Celično DNK varuje pred oksidativnim stresom, podpira sintezo DNK in igra pomembno vlogo v presnovi ščitničnih hormonov.

  Raziskave so pokazale pomen selena za zdrav razvoj in optimalno delovanje semenčic. Selen je v testisih prisoten v obliki fosfolipidne hidroperoksid glutation peroksidaze ali PHGPx. Gre za obliko glutationa, pomembne aminokisline in antioksidanta, ki zmanjšuje oksidativni stres in s tem varuje spermije.

 • plodnost

  Folna Kislina

  B9, folat ali folna kislina je verjetno eden najbolj znanih vitaminov, povezanih z nosečnostjo. Čeprav ga bolj poznajo ženske, pa vpliva tudi na moško plodnost, saj prispeva k presnovi homocisteina, stranskega produkta presnove proteinov, ki negativno vpliva na kvaliteto semenčic.

  Folna kislina je sintetična oblika folata, vitamina B9. Folat je potreben za proizvodnjo gradnikov celic (DNK in RNK), varuje pred spremembami DNA, ki lahko vodijo v rakava obolenja, in pomaga izdelovati rdeče krvničke. Ključnega pomena je v obdobjih hitre rasti celic, torej tudi med nosečnostjo.

  Eden poglavitnih razlogov za slabo kakovost sperme je povišana vrednost homocisteina v organizmu. Homocistein je stranski produkt presnove beljakovin, prevelike količine pa lahko privedejo do motenj v oskrbi testisa s krvjo, nezadostna prekrvavljenost pa pomeni manjšo količino in manj gibljive spermije.

 • spermiogram

  VITAMIN B12

  Ta vodotopni vitamin ima ključno vlogo pri normalnem delovanju živčnega sistema in tvorbi rdečih krvničk. Dodatek vitamina B12 k prehrani pomembno poveča število spermijev, pomanjkanje pa lahko privede do erektilne disfunkcije ali impotence, kar otežuje spočetje.

  B12 ali kobalamin je vodotopni vitamin, ki je zadolžen za normalno delovanje možganov in živčnega sistema ter za tvorbo rdečih krvničk. Vključen je v presnovo vsake celice v telesu, predvsem pa vpliva na sintezo DNK ter presnovo maščobnih kislin in aminokislin.

  B12 je pomemben za razvoj in sintezo DNK, ki sta ključni komponenti zdravega razvoja sperme. Pomanjkanje tega vitamina lahko vodi do močnega poslabšanja kvalitete sperme. Študije so pokazale, da dodatek vitamina B12 pomembno zviša število spermijev. V nekaterih primerih je lahko nezadostna količina tega vitamina vzrok za razvoj erektilne motnje (tudi impotenca), saj dolgoročno pomanjkanje poškoduje živce v penisu, kar onemogoči erekcijo.

Cena Qfertil za moške

1 škatlica za 1 mesec36.80 €
2 škatlici za 2 meseca69.92 €
3 škatlice za 3 mesece99.36 €
Naroči qfertil

Na spletni strani qfertil.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih Sprejemam piškotke