Sestavine

Sestavine
*PDV
Koencim Q1050 mg**
L-arginin200 mg**
Vitamin E30 mg250 %
Vitamin D10 μg200 %
Vitamin C30 mg38 %
Vitamin B63 mg214 %
Folna kislina800 μg400 %
Vitamin B1260 μg2400 %
Cink10 mg100 %
Selen60 μg109 %
Ekstrakt konopljike30 mg**
Ekstrakt zelenega čaja200 mg**
Železo18 mg129 %
Vitamin A133 μg17 %
*PDV = priporočen dnevni vnos / ** - PDV ni priporočil.

 • neplodnost

  Koencim Q10

  Koencim Q10 je antioksidant, ključnega pomena za številne procese v telesu, različne študije pa so pokazale, da ima pomembno vlogo tudi pri izboljšanju plodnosti. 

  Koencim Q10 je v telesu izjemno pomembna spojina, saj ima ključno vlogo pri nastanku celične energije, kot zelo učinkovit naravni antioksidant pa se uspešno bori s prostimi radikali in s tem varuje celice pred poškodbami DNK. 

 • neplodnost

  L-ARGININ

  L-arginin je neesencialna aminokislina, ki ima v telesu številne vloge. Zaradi posrednega vpliva na regulacijo pretoka krvi pomaga vzdrževati zdravo maternico in jajčnike. Ima pomembno vlogo pri delovanju krvnega obtoka, celični delitvi in sproščanju hormonov, prav tako pa pri celjenju ran, odstranjevanju amonijaka iz telesa in delovanju imunskega sistema.

  Ker je predhodnik vodikovega oksida, L-arginin izboljša krvni pretok. Dobra prekrvavljenost je ključnega pomena za spolne organe ter zdravo maternico, v katero se ugnezdi oplojeno jajčece. L-arginin podpira tudi delovanje jajčnikov in nastanek sluzi materničnega vratu.

 • plodnost

  VITAMIN E

  Vitamin E je močan antioksidant, vključen v encimske reakcije, nevrološke funkcije in izražanje genov, pri izboljšanju plodnosti pa je pomemben, ker vzdržuje zdravo maternično sluznico, vrat in posteljico.

  Vitamin E je vodotopna snov, ki membrane celic varuje pred poškodbami zaradi prostih radikalov, v telesu pa ima tudi druge pomembne vloge, saj je vključen v encimske reakcije in nevrološke funkcije. Vitamin E je potreben za tvorbo sluzi materničnega vratu, vpliva pa tudi na vzdrževanje zdrave posteljice. S tem pomaga zmanjšati tveganje za nepravilnosti v razvoju zarodka in splav.

 • profertil

  VITAMIN D

  Vitamin D telo proizvaja zgolj ob izpostavljenosti sončni svetlobi. Vitamin D3 pomaga pri nastanku spolnih hormonov, ki nadzirajo ovulacijo in hormonsko ravnovesje, zato je pomembno, da telesu zagotovimo zadosten vnos.

   

  Vitamin D pri ženskah pomaga pri tvorbi spolnih hormonov, ti pa vplivajo na ovulacijo in hormonsko ravnovesje.

 • plodnost

  VITAMIN C

  Vitamin C je pomemben vodotopni antioksidant, ki varuje pred oksidativnim stresom, s tem pa zmanjša možnost splava in kromosomskih nepravilnosti. Prav tako uravnava nivo hormonov v telesu, vpliva na normalni potek lutealne faze in podpira absorpcijo železa.

  Vitamin C ali askorbinska kislina je vodotopen antioksidant, ki je ključnega pomena za zdravo telo. Vključen je v številne encimske reakcije, skrbi za močan imunski sistem, celice varuje pred oksidativnim stresom, zagotavlja pa tudi boljšo absorpcijo železa, ki je prav tako pomemben element za optimalno plodnost. Oksidativni stres, ki ga povzročajo prosti radikali, tako pri moških kot pri ženskah otežuje zanositev zaradi negativnega vpliva na DNK sperme. Vitamin C je pri ženskah pomemben faktor spočetja in lahko vpliva na normalno nosečnost. Uravnava hormonsko ravnovesje in pomaga ženskam z nepravilnostmi v lutealni fazi (čas med ovulacijo in menstruacijo v menstrualnem ciklu). Kot aktioksidant celice v telesu varuje pred oksidativnim stresom, s tem pa zmanjša možnost splava in kromosomskih nepravilnosti.

 • menstrualni cikel

  VITAMIN B6

  B6 ali piridoksin je vitamin, ki lajša številne težave, povezane z menstruacijo, nosečnostjo in menopavzo. Ugoden vpliv na plodnost ima zaradi svoje vloge pri uravnavanju hormonskega ravnovesja in normalnem poteku lutealne faze v ženskem menstrualnem ciklu.

  Vitamin B6 ali piridoksin je v telesu izjemno aktivna snov, saj sodeluje pri več kot 100 reakcijah. Pomembno vlogo ima pri tvorbi proteinov, kemičnih prenašalcev, rdečih krvničk in drugih elementov v telesu. Študije kažejo, da pomaga premagovati težave, povezane z menstruacijo, nosečnostjo in menopavzo. Lajša predmenstrualni sindrom, depresijo, povezano z jemanjem kontracepcijskih tablet, ter slabost in bruhanje v zgodnji nosečnosti. B6 je vključen tudi v uravnavanje hormonskega ravnovesja in podaljševanje lutealne faze. To je obdobje v menstrualnem ciklu med ovulacijo in menstruacijo. Če je ta faza prekratka (pogosto predvsem pri ženskah, ki so jemale oralno kontracepcijo), se začne maternična stena luščiti, še preden se jajčece ugnezdi in zato ne pride do nosečnosti.

 • neplodnost

  FOLNA KISLINA

  B9, folat ali folna kislina je vitamin, ki pozitivno vpliva na razvoj nevralne cevi zarodka in klinično dokazano zmanjša tveganje za okvare le-te. Folna kislina je sintetična oblika folata, vitamina B9, ki je potreben za proizvodnjo gradnikov celic (DNK in RNK) in varuje pred spremembami DNK. Ključnega pomena je v obdobjih hitre rasti celic, torej tudi med nosečnostjo.

  Jemanje vitamina B9 ali folne kisline je ključnega pomena za zdrav zarodek. Pomaga preprečiti nepravilnosti pri razvoju otrokovega živčnega sistema, ključen pa je tudi pri zapiranju nevralne cevi in razvoju le-te v možgane in hrbtenjačo. Folat pa ni pomemben le po zanositvi. Raziskave so namreč pokazale, da so imele ženske, ki so jemale folno kislino vsaj leto dni pred zanositvijo, 50 ali več odstotkov nižjo verjetnost prezgodnjega poroda.

 • neplodnost

  VITAMIN B12

  Vitamin B12 je vodotopni vitamin, ki ima ključno vlogo pri normalnem delovanju živčnega sistema in tvorbi rdečih krvničk. B12 izboljša maternično sluznico, pozitivno vpliva na oploditev jajčeca in ovulacijo ter zmanjša možnost splava.

  B12 ali kobalamin je vodotopni vitamin, ki je zadolžen za normalno delovanje možganov in živčnega sistema ter za tvorbo rdečih krvničk. Vključen je v presnovo vsake celice v telesu, predvsem pa vpliva na sintezo DNK ter presnovo maščobnih kislin in aminokislin. Daljše pomanjkanje vitamina B12 povzroči spremembe v ovulaciji in razvoju jajčeca ter neuspešno ugnezditev oplojenega jajčeca. V skrajnih primerih lahko pride tudi do odsotnosti ovulacije, pomanjkanje vitamina pa so povezali tudi s splavom. Tako kot pomanjkanje vitamina B9 in B6 tudi pomanjkanje B12 vodi v povišane količine homocisteina, snovi, ki lahko sproži splav.

 • plodnost

  CINK

  Cink je mikroelement, vključen v številne pomembne procese v telesu, njegovo pomanjkanje pa lahko vodi v hormonsko neravnovesje in prizadene celično delitev. Pomanjkanje povzroči neredno menstruacijo, prizadeto delovanje jajčnikov in splav.

  Cink je kovina, v telesu pa mikroelement, vključen v številne pomembne procese. Krepi imunski sistem in je sestavina številnih encimskih sistemov, med drugim kompleksa DNK polimeraze, ki je ključen za uspešno razmnoževanje. Cink regulira ženske spolne hormone. Potreben je namreč za sintezo tako estrogena kot progesterona. Pomanjkanje cinka in posledično hormonsko neravnovesje lahko tako privede do zmanjšane plodnosti zaradi neredne menstruacije, prizadetega delovanja jajčnikov in potovanja jajčeca skozi jajcevod. Pomanjkanje cinka zaradi večje verjetnosti kromosomskih nepravilnosti poviša tudi tveganje za splav.

 • neplodnost

  SELEN

  Selen je esencialno hranilo in med drugim skrbi za pravilno presnovo ščitničnih hormonov. Kot antioksidant celice varuje pred oksidativnim stresom.

  Selen je mineral, ki je v človeškem telesu nujno potreben mikroelement. Celično DNK varuje pred oksidativnim stresom, podpira sintezo DNK in igra pomembno vlogo v presnovi ščitničnih hormonov.

 • plodnost

  Vitex agnus-castus

  Navadna konopljika je eno najbolj priljubljenih zelišč za odpravljanje ginekoloških težav. Uravnava delovanje spolnih hormonov, dviguje nivo progesterona, lajša simptome PMS in uravnava menstruacijo.

  Navadna konopljika je grm, ki izvira iz Grčije in osrednje Azije, kjer ima dolgo zgodovino uporabe v medicinske namene. V Evropi in drugih državah zahodnega sveta je eno najbolj priljubljenih zelišč za odpravljanje različnih ginekoloških težav, od predmenstrualnega sindroma do neplodnosti.

 • qfertil

  ZELENI ČAJ

  Zeleni čaj je močan antioksidant, ki celice v telesu varuje pred oksidativnim stresom in s tem pred poškodbami DNK.

  Zeleni čaj je eden najbolj zdravih napitkov. Njegove prednosti so posledica katehinov, antioksidantov, ki varujejo pred poškodbami celic. Ker zeleni čaj pred končno uporabo ni močno predelan, ohrani visoko vsebnost katehinov. Raziskave kažejo, da izboljšuje pretok krvi, niža holesterol in ohranja zdravo krvožilje.

 • qfertil

  ŽELEZO

  Brez zadostnih količin železa v telesu pride do pomanjkanja energije in slabokrvnosti. Raziskave so pokazale, da lahko pride zaradi pomanjkanja železa do slabokrvnosti, izostanka ovulacije ali slabe kvalitete jajčeca. Pomanjkanje železa je najpogostejši primer pomanjkanja hranilne snovi v človeškem telesu v razvitem svetu. Izraža se kot utrujenost, saj je njegova ključna vloga prenos kisika po telesu.

  Železo je pomembna sestavina hemoglobina, snovi v rdečih krvničkah, ki nosijo kisik od pljuč do vsakega kotička telesa. Železo je pomembno tudi za zdrave celice, kožo, lase in nohte.Ženske so zaradi izgube krvi med menstruacijo še posebej podvržene slabokrvnosti in zato potrebujejo več železa. Pomanjkanje železa lahko privede do slabe kvalitete jajčeca in celo neuspešne ovulacije, zato morajo ženske, ki imajo težave z zanositvijo, nujno spremljati nivo železa v krvi. Potrebe po železu se dodatno povečajo v času nosečnosti, predvsem v prvih treh mesecih. Pomanjkanje železa med nosečnostjo lahko negativno vpliva na razvoj zarodka in povzroči prehitro rojstvo in prenizko porodno težo.

 • profertil

  VITAMIN A

  Vitamin A ženskam pri neplodnosti pomaga posredno, in sicer v boju proti močnim menstruacijam, predmenstrualnim sindromom in vaginalnim okužbam.

  Vitamin A je v maščobah topni vitamin, potreben za normalno delovanje in razvoj oči, kože, imunskega sistema in številnih drugih delov telesa.

Cena Qfertil za ženske

1 škatlica za 1 mesec36.80 €
2 škatlici za 2 meseca69.92 €
3 škatlice za 3 mesece99.36 €
Naroči qfertil

Na spletni strani qfertil.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih Sprejemam piškotke